Conceptul medicinei moderne este că sănătatea omului are nevoie de o nouă abordare, iar prevenția este medicina viitorului. SPA-ul este de multă vreme o preocupare pentru o sănătate mai bună, iar noi credem că natura e cea care ne oferă toate uneltele necesare pentru a trăi sănătoși și a ne vindeca în cazul îmbolnavirii.

Global Wellness Summit consideră SPA-ul “un loc care menține și creează starea de bine (wellness) printr-o serie de proceduri terapeutice profesionale cu scopul de a reface corpul, mintea și spiritul” iar Wikipedia îl definește ca fiind o locație în care apele minerale (sau apa de mare) sunt utilizate pentru băi medicinale, incluzând în categorie balneoterapia, tratamente medicale cu ape termale și ritualuri de îngrijire corporală.

Turismul balnear nu se adresează numai celor cu probleme medicale, ci şi celor care vor să se relaxeze, să-şi regăsească vitalitatea şi o bună condiţie fizică, mentală şi spirituală.

Scopul nostru este de a oferi servicii de calitate conform cerintelor clientilor nostri, pentru a mentine starea de sanatate si a preveni afectiuni datorate stresului cotidian, sedentarismului, obezitatii etc. Noi nu tratam afectiuni, noi mentinem starea de bine.

Centrul SPA-Wellness Băi Cojocna s-a deschis in anul 2010 dupa o investitie realizată cu fonduri europene si oferă oaspetilor nostri posibilitati de relaxare, energizare și răsfăț pentru corp și suflet în orice perioadă a anului.

Aflata in perimetrul Băilor Cojocna, clădirea centrului SPA-wellness se întinde pe o suprafață de 675 mp, iar în jurul clădirii se mai află un teren de 1000 mp, curte interioară închisă cu locuri de parcare și iarbă verde.

Complexul a fost conceput pentru menținerea modului de viață sănătos. Oferă clienților dornici de un stil de viață sănătos o oportunitate de relaxare și o gamă de servicii de wellness care în viitor se vor suplimenta cu diverse proceduri de tratamente.

Centrul SPA-wellness dispune de o piscină cu apă sărată terapeutică încalzită la 350C, cu un volum de apă de 64 mc, saună uscată, o sală de fitness, o sală salină, spațiu de relaxare, dușuri și vestiare.

Apa terapeutică se recomandă pentru cura următoarelor afecțiuni:

  • afecțiuni reumatismale cronice degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, picior);
  • afecțiuni reumatismale inflamatorii cronice stabilizate biologic (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrita psoriazică);
  • afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite);
  • afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor;
  • afecțiuni neurologice cronice periferice (leziuni de nervi periferici).

Contraindicaţii în cazul următoarelor afecțiuni:

  • tensiune arterială ridicată, stadiul II şi III;
  • insuficienţă cardiacă, hepatică şi renală (insuficientia cordis-heparis-rhenis decompensata);
  • boli tumorale (tumori ale stomacului, plămânilor, prostatei);
  • boli acute şi contagioase (de ex: hepatităparoditis epidemica);
  • boli venerice în stadii contagioase (apa sărată are efecte curative doar după tratamentul medicamentos al fazei acute);
  • plăgi deschise ale pielii sau ale ţesuturilor superficiale (tăieturi, zgârieturi, crăpături), saramura poate cauza dureri acute, dar are efecte de accelerare a regenerării epidermei;
  • proprietăţi accentuate de reţinere a lichidului (în timpul administrării de medicamente anticoncepţionale, în cazul insuficienţei circulaţiei sanguine ale membrelor inferioare apa sărată poate cauza reţinerea apei în ţesuturi şi astfel umflarea picioarelor);
  • myasthenia gravis (relaxarea musculaturii accentuează anemia deja existentă).

Timpul de îmbăiere recomandat:

  • 20-30 min. (poate fi repetat de 2-3 ori după o pauză de minimum 20 min.)

Despre salină se știe că are un efect bactericid, iar terapia cu aerosoli salini fluidifică și crește eliminarea secrețiilor bronșice, în mare parte datorită ionilor negativi. In salină este recomandată o cură de cel puțin 30 de minute și să se respire atât pe nas, cât și pe gură, astfel încât mucoasa bucală și cea a gâtului să intre în contact cât mai mult cu acești aerosoli salini.

Aerosolii salini au următoarele efecte: creșterea imunității și detoxifierea organismului, reducerea oboselii cronice și a stresului, sunt benefici în depresie și stări de anxietate, tratarea fibrozei chistice, tratarea fumătorilor cronici.